Exista turism sexual

Din cartea Platform de autorul francez Michel Houllebecq poti descoperi mai multe decat iti poate oferi o carte: exista turismul sexual.

Un articol intimatemedicine.com

Personajul principal al romanului este Michel, un anagajat al Ministerului Culturii, care se rasfata cu o vacanta in Thailanda cu mostenirea primita dupa moartea tatalui sau. In vacanta in general destinata turismului sexual o intalneste pe Valerie, o tanara de succes care se transforma dintr-o cunostinta obisnuita in dragostea vietii sale.

Definita turismului sexual

Nu e clar daca oamenii decid sa viziteze continente straine deoarece doresc sa exploreze peisajul natural si necunoscut sau iau aceasta decizie deoarece doresc, mai presus de toate, sa exploreze viata sexuala in afara granitelor nationale. Aceasta din urma fiind definita turismului sexual.

Un individ este interesat de aventuri sexuale, persoana respectiva nefiind neaparat atrasa de caracteristicele geografice ale zonei vizitate. Aceasta este, prin urmare, o vizita cu scopul de a avea relatii sexuale – chiar cu persoane sub 18 ani, lucru intolerabil din punct de vedere al moralei vestice, dar care se doreste a fi o nisa de piata in strainatate.

Legislatia SUA interzice strict acest tip de turism si, daca un cetatean al SUA este prins facand sex cu o persoana adolescenta, va fi luat in urmarire penala si, cel mai probabil, va petrece ceva timp la inchisoare.

In cartea Platform, autorul descrie ceea ce se intampla in Thailanda. In ciuda faptului ca aceasta carte este veche de aproape un deceniu, astazi poveste ei are un impact direct asupra zonei mai largi din Asia de Sud-Est.

Statul ajuta la intreaga problema in calitate de membru sustinator. Dificultatile economice, tulburarile civile, saracia si un numar mare de fugari creste si mai mult expansiunea turismului sexual. In 1997, UNICEF a facut o apreciere potrivit careia peste un milion de copii, majoritatea fete, sunt implicate in prostitutie.

Traficul de persoane pentru turismul sexual

Tot mai multe date arata ca un anumit numar de copii sunt transportati in unele tari din Europa de Est in care un rol important este jucat, mai presus de toate, de catre straini si membrii sectorului de asistenta medicala. Tarile adesea mentionate ce au legatura cu turismul sexual sunt Polonia, Republica Ceha, Rusia si Romania.

Majoritatea guvernelor din intreaga lume iau in considerare nivelul de dezvoltare al turismului sexual ca un indicator al cresterii economice. Aceste servicii sunt etichetate ca servicii de lux fara ca persoanele consumatoare sa fie constiente (si sa deschida ochii catre adevar) ca determina o crestere a abuzurilor asupra copiilor. Totul despre asta aici.

Advertisements
This entry was posted in cocalari and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s