Cei mai ghinionisti oameni de pe Planeta

Ce inseamna sa fii ghinionist in viata? sa fii stropit de o masina, atunci cand te ” lupti” sa nu-ti ia vantul umbrela sau  cand ti se intampla ceea ce te speria cel mai tare. Exista insa dezastre adevarate, sau pur si simplu ghinioane:sa fii lovit de bomba nucleara si la Hiroshima si la Nagasaki, sa-ti cada un meteorit in cap sau sa fii fulgerat in sapte randuri.

Tsunomo Yamaguchi se afla într-o călătorie de afaceri în Hiroshima pe 6 august când un avion american vaea să lanseze prima bombă atomică. A fost rănit grav, având arsuri serioase, şi, după ce a mai stat o noapte în Hiroshima devastată, ca să se mai întremeze, a pornit spre casă, la Nagasaki. Pe 9 august, chiar dacă e rănit, se hotărăşte să se întoarcă la lucru, americanii aruncând a doua bombă nucleară în aceeaşi zi. În mod curios, Yamaguchi a supravieţuit şi acestui bombardament, însă guvernul japonez nu i-a recunoscut prezenţa în Hiroshima, în timpul bombardamentului, decât pe 24 martie 2009, scrie interestings.net.

În 1954, pe 30 noiembrie, Ann Hodges trăgea un pui de somn pe canapea, când s-a trezit cu un meteorit, aterizat în poala ei, prin acoperiş. Este singura persoană care a supravieţuit după ce a fost lovită de un meteorit, acesta este norocul ei. Ghnionul ei e altul: presa a făcut vâlvă pe seama meteoritului căzut din cer care a lovit-o, multă lume arătându-se dispusă să i-l cumpere, pe nişte bani care la vremea respectivă puteau fi consideraţi frumoşi: 5.000 de dolari. Aviaţia americană i-a confiscat însă pietroiul extraterestru, de mărimea unui grapefruit. Soţul ei a dat în judecată forţele aeriene americane şi, după un an de sfadă prin tribunale, a reuşit să îl ia înapoi. Numai că faima lui se pierduse, opinia publică îl uitase deja, iar valoarea lui nu se mai ridica la o sumă să merite efortul de a-l vinde.  Ann Hodges s-a decis atunci să-l ofere oricui vrea să-l vadă, donându-l Muzeului de Istorie Naturală al statului Alabama, chiar dacă soţul ei nici n-a vrut să audă de una ca asta. Acum este expus la Universitatea Tuscaloosa din Alabama, conform Realitatea.net.

Advertisements
This entry was posted in sanatate and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s