Rusia considera ca fondatorului WikiLeaks ar trebui sa i se acorde Premiul Nobel pentru Pace

Premierul rus Vladimir Putin a criticat joi gestul arestării fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, în Marea Britanie, întrebând retoric “Este aceasta democraţie?”, în cursul unei conferinţe de presă, transmite AFP, conform realitatea.net.

“Dacă vorbim de democraţie, ea trebuie să fie totală. De ce a fost plasat Assange în închisoare? Este aceasta democraţie ?”, a declarat premierul rus. Putin i-a vizat apoi pe “colegii americani”, afirmând că “trebuie început prin a-ţi face curat în propria ogradă”.

Rusia considera ca Julian Assange este un fondator al unui site de succes si nu periclideaza cu nimic imaginea si situatia tarii. Assange este privit de catre diplomatici americani cu antipatie pentru ca multora le-ar putea periclida functia in urma mai multor dezvaluiri pe care le detine.

Fondatorul site-ului Wikileaks, care a facut valva prin publicarea a sute de mii de documente secrete legate de razboaiele din Irak si Afganistan si, cel mai recent, a peste 250.000 de telegrame secrete ale corespondentei diplomatice americane. Assange este un real pericol pentru unii dintre cei mai puternici oamenii din lume, de aceea multe persoane vor incerca ca situ-ul sa fie inchis iar iar el  la inchisoare.

Advertisements
This entry was posted in online and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s