Patanie de Craciun cu ursul

Zapada alba cade abundent. Fratele meu indreapta mana spre o urma din zapada.  Ma apropii si privesc. Este o adancitura mare in omatul alb. Pare proaspata. Imi spune ca este o urma de urs mare. Simt ca inghet de frica. Urmaresc  cu privirea darele din zapada. Brusc, aud un zgomot puternic. Ii smulg lanterna  din mana amicului meu. O aprind. Vad o blana maro mare care se misca. Un urs scutura zapada de pe un copac. Deodata, vede lumina lanternEi. Isi indreapta capul spre noi. O sting repede. Cei doi de langa mine privesc uimiti spre padure. Le spun sa nu se miste  brusc. Ii iau de haina si simt zapada care imi raceste mana. Fac  cativa pasi mici in spate. Luminez iarasi locul. Ursul a disparut. Fratele meu rasufla. Isi baga mainile apasat in buzunarul paltonului. Imi sterg cu mana  fruntea plina de sudoare. Luminez mai atent locul unde a fost animalul.Fac cativa pasi spre el loc. Vad o adancitura in munte. Mi se pare ca este un fel de vizuina. Ursul se adapostise in culcus. Poate oricand sa iasa sa ne atace. Le spun baietilor ca este momentul sa plecam. Ii iau de brat pe amandoi. Ne indreptam spre  drumul care duce in (statiune).  Amicul meu  spune ca data viitoare vom avea cu noi torte. Radem si continui sa luminez dRumul. Lanterna are o lumina galbuie. Zapada pare colorata. Vantul se inteTeste si incepe sa sufle cu putere. Urmaresc cu privirea  padurea. Deodata, vad doua luminite. Brusc, simt caldura care imi invaluie corpul. Indrept lanterna spre cele doua semne . Mana imi tremura. Este un animal mic cu blana alba. Scot un tipat de bucurie. Sunt fericita ca nu este un urs. Este o vulpe  de un  metru lungime. Animalul se indeparteaza incet. Face pasi marunti si este atent. Ochii vulpii ne atintesc ca doua faclii. Se ascunde dupa un damb de zapada. Deodata, aud un zgomot puternic.  Vad o invalmaseala de blanuri. Vulpea tasneste din zapada. Un caine negru incearca sa isi infinga dintii in blana alba a vulpii. Cainele isi arata coltii asculti. In partea dreapta a vulpii un alt caine o incolteste.  Are blana crem patata. Ii smulge vulpii o bucata din blana cozii. Vulpea scrasneste. Brusc, se strecora pe sub piciorul cainelui negru. Canii latra si alearga in urma ei. Zgomotele animalelor se aud din ce in ce mai incet.

Le spun celor doi ca pericolul a trecut. Fratele meu dezaproba dand din cap. Il linistesc spunand ca ursul pe care l-am vazut este singurul care nu hiberneaza.  Incepe sa rada. Imi arata cu mana spre zapada de pe cealalta parte a drumului. Sunt multe urme de urs. Ii spun ca nu imi vine sa cred. Il iau de brat speriata.

Aud voci de oameni.  Sunt glasuri de tineri. Un grup este in fata noastra. Vad umbrele care se misca. Sunt trei. O fata rade. Brusc,  se opresc. Aud cum vantul suiera pe langa urechile mele.  Cei trei ne-au vazut.  Le strig ca suntem turisti. Ii luminez. Vad  doi baieti in costume de sky. Unul din ei are o cagula neagra pe fata. In spate poarta un rucsac mare.  Fata are o salopeta alba pe genunchiul stang vad o urma de noroi uscat. Este rosie la fata din cauza vantului. Baiatul cu cagula ne salute. Are accent transilvanean. Le spunem ca este inchisa Cabana Diham. Ne pliveste  mirat si spune ca vor incerca totusi sa faca o excursie. Prietenul meu  le povesteste cum am vazut ursul. Fata in costum alb isi duce mana la gura. Este speriata. Ne priveste cu ochi mari. Le spune celor doi baieti ca nu mai vrea sa continue excursia. Le propunem sa le aratam un tarc in care se afla o caprioara. Sunt de accord. Pornim cu totii la drum. Baiatul cu costumul de sky maro incepe sa fredoneze un cantec de munte. Incep sa cant si eu iar apoi cu totii cantam aceasi melodie.  Padurea rasuna de glasurile noastre. Nu imi mai este frica de urs. Simt  o lovitura in spate. Brusc, ma opresc din fredonat. Incep sa transpire de frica.  Ma intorc incet. Este fratele meu care m-a lovit cu un bulgar. Rad zgomotos. Iau un pumn de zapada si il arunc cu putere spre el.  Incepe bataia cu zapada.

Advertisements
This entry was posted in Munte and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s