TOP 10 cele mai tari păcăleli de 1 aprilie apărute în presă

iua de 1 aprilie este în fiecare an prilej de farse. În momentul în care aceste farse sunt făcute de posturi de televiziune sau ziare importante, glumele se transformă în panică, haos şi proteste. Iată câteva exemple.

În 1998 asociaţia “New Mexicans for Science and Reason” a dat un comunicat prin care anunţa că statul american Alabama a hotărât să schimbe valoarea lui PI de la 3,14 la valoarea biblică 3.0. Ştirea a ajuns imediat la milioane de utilizatori ai internetului, iar autorii farsei şi-au dat seama de proporţiile acesteia abia după ce au fost anunţaţi că autorităţile din Alabama au primit sute de scrisori pline de criticism şi proteste.

De 1 aprilie 1996, compania Taco Bell a anunţat că, pentru a micşora datoria externă a SUA,  a cumpărat unul dintre cele mai mari simboluri ale Statelor Unite, Liberty Bell care urma să se cheme The Taco Liberty Bell. Anunţul a fost făcut în “The New York Times” şi, prin urmare, lumea l-a luat în serios. Ce a urmat? Sute de americani s-au strâns la locul unde se află clopotul în Philadelphia şi au început să protesteze violent. S-au calmat abia după câteva ore când au fost anunţaţi că totul a fost o glumă.

În 1960 o televiziune olandeză de ştiri a anunţat, spre şocul general, că Turnul din Pisa s-a prăbuşit. Mii de telespectatori au uitat instantaneu că este 1 aprilie, şi au sunat imediat la respectiva televiziune care a anunţat ulterior că totul fusese o glumă şi şi-a exprimat regretul că a creat atât de multă îngrijorare, relateaza tabu.ro.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s