America seduce, nimeni nu vrea sa fie chinez!

In opinia lui Eugen Ovidiu Chirovici, America are in continuare o putere de seductie reala, fiind mult mai preocupata de ea insasi decat de imaginea pe care o propaga in exterior.

“S-a racnit in toata presa ca a doua economie a lumii este China, care ar fi devansat Japonia. Nu cunosc nici o persoana care ar vrea sa plece in China sa se stabileasca acolo. Cunosc o multime de persoane care vor sa plece in America sa devina americani, chiar daca americanii nu sunt in cel mai bun moment al parcursului lor istoric”, a precizat Eugen Ovidiu Chirovici.

Potrivit acestuia, multiculturalismul se naste in SUA, aceasta fiind cea mai noua poveste de success a lumii in care multe popoare s-au regasit ca patrie spirituala.

Natiunile care nu propaga aceasta capacitate de seductie joaca un rol global destul de redus, iar capacitatea de seductiei a Moscovei cat si a Chinei este cvasi-inexistenta in realitate.

“Sa luam Romania, care era o tara in spatele Cortinei de Fier. Toata lumea umbla in blugi, asculta muzica americana, urmarea filme americane, citea romane americane. Nimeni nu asculta Balalaika si bea braga ruseasca”, a mai precizat analistul financiar.

Pe de alta parte, expertul in resurse umane, Stelian Panescu spune ca America a reprezentat un etalon pe care incearca sa-l depaseasca in acest moment toate tarile cu rezerve foarte mari, ca BRIC ( Brazilia, Rusia, India, China).

Deasemenea, expertul in resurse umane precizeaza ca America s-a remarcat prin performantele in mediul intelectual, in universitati si in toata zona de dezvoltare stiintifica.

“Inventivii din toata lumea se duc acolo. Ideea de meritocratie atrage oamenii de valoare. Din acest punct de vedere SUA are avantajul de a fi cea mai puternica economie, de a avea un sistem care sa recompenseze creativitatea si efortul intelectual”, a subliniat Stelian Panescu.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s